Asortie
× Blog Contact

Cu ce se curăță pielea întoarsă. Ghid complet pentru încălțăminte și accesorii impecabile

Cu ce se curăță pielea întoarsă. Ghid complet pentru încălțăminte și accesorii impecabile

Nu trebuie să-ți faci griji, pentru că există metode foarte eficiente și simple prin care poți să cureți petele de pe pielea întoarsă. Ține cont că nu poți folosi aceleași produse sau metode de curățare ca în cazul pantofilor din piele naturală și în nici un caz nu ai voie să utilizezi apă și săpun.


Îți prezentăm în acest articol care sunt produsele de care ai nevoie și cum trebuie să procedezi în cazul în care încălțămintea ta din piele întoarsă s-a murdărit. Aceste ponturi sunt valabile indiferent dacă trebuie să cureți sandale, pantofi, ghete, cizme sau adidași din piele întoarsă.


Cu ce se curăță pielea întoarsă: accesorii necesare

Cum să cureți încălțămintei din piele întoarsă

1. Îndepărtează praful și murdăria cu ajutorul periei

2. Folosește radiera

3. Scapă de pete cu ajutorul oțetului și talcului

Reguli pentru întreținerea pantofilor din piele întoarsă

Cum poți să previi apariția petelor

Cum trebuie depozitați pantofii din piele întoarsă

Cu ce se curăță pielea întoarsă: accesorii necesare

Pentru început, trebuie să cumperi toate accesoriile și produsele de întreținere de care vei avea nevoie pentru curățarea încălțămintei sau genților din piele întoarsă. Ai grijă să alegi numai produsele concepute special pentru pielea întoarsă, pentru că acestea sunt mai delicate decât cele destinate altor materiale. Nu încerca să improvizezi cu diferite lucruri pe care le ai deja prin casă, pentru că riști să strici încălțămintea! 


Iată ce accesorii și soluții trebuie să folosești:


  • O perie pentru piele întoarsă (din păr moale)

  • Oteț alb

  • O cârpă curată 

  • O radieră

  • Opțional: spray pentru curățarea pantofilor din piele întoarsă (sau alte soluții speciale)

  • Pudră de talc sau făină (pentru îndepărtarea petelor de ulei sau grăsime).


Dacă ai posibilitatea, îți recomandăm să cumperi spumă, spray sau alte soluții speciale de curățare pentru pielea întoarsă, pentru că acestea ajută la îndepărtarea murdăriei mai profunde. În plus, aceste produse fac pielea întoarsă mai moale și reîmprospătează culoarea, în cazul în care pantofii s-au decolorat. Poți obține însă rezultate foarte bune și fără soluții de acest fel, dacă respecți instrucțiunile pe care ți le prezentăm în continuare.

Cum să cureți încălțămintei din piele întoarsă

Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să cureți în mod corect încălțămintea din piele întoarsă, fără să o deteriorezi.

1. Îndepărtează praful și murdăria cu ajutorul periei

Primul pas care trebuie făcut este folosirea periei speciale, din păr moale, care te va ajuta să scapi de murdăria în exces. Periază cu mișcări delicate, circulare, toată suprafața pantofului și nu folosi sub nicio formă o perie aspră, dură. Dacă nu ai o perie specială poți folosi o periuță de dinți, care să fie destinată acestui scop.


Ai grijă ca mișcările de periaj să fie făcute în direcția în care sunt dispuse fibrele materialului, nu în sens invers. Insistă cu periajul doar pe zonele în care s-au format pete.

2. Folosește radiera 

Cu ajutorul radierei poți îndepărta urmele care rămân pe pantofii din piele întoarsă, din cauza modului în care se îndoaie materialul în timpul mersului. Trebuie să te asiguri mai întâi că radiera este perfect curată și că ai îndepărtat foarte bine murdăria de pe încălțăminte. Utilizează guma de șters folosind mișcări ușoare, înainte și înapoi, aplicând puțină presiune pe material.

3. Scapă de pete folosind oțet și talc

Compoziția acidă a oțetului alb ajută la descompunerea particulelor de murdărie, astfel încât acestea vor putea fi îndepărtate mult mai ușor. Înmoaie o cârpă curată în puțin oțet și aplică soluția doar pe pată, frecând zona murdară. Repetă procedura ori de câte ori este necesar. 


Ține cont de faptul că oțetul va uda pielea întoarsă, de aceea trebuie să aștepți până când zona curățată se va usca bine, ca să poți vedea dacă pata a dispărut. E posibil să fie nevoie să aplici de mai multe ori la rând oțet, până când vei obține rezultatul dorit.


Petele de ulei sau de grăsime pot fi eliminate aplicând local puțin talc sau făină. Lasă produsul să acționeze timp de câteva ore, apoi folosește peria specială, ca să îndepărtezi pudra de talc sau făină.


Dacă vrei să scapi de petele de noroi, trebuie mai întâi să lași pantofii să se usuce foarte bine, la temperatura camerei. Nu usca niciodată pantofii din piele întoarsă lângă calorifer, cu uscătorul de păr sau aplicând direct o altă sursă de căldură, pentru că materialul se va coșcovi și se va strica. Poți șterge pantofii uzi cu un prosop curat, astfel încât să elimini cât mai repede surplusul de apă. După ce încălțămintea s-a uscat foarte bine, poți îndepărta petele de noroi folosind peria specială, prin mișcări circulare.

Reguli pentru întreținerea pantofilor din piele întoarsă

La fel de importantă ca metoda corectă de curățare este și întreținerea pantofilor din piele întoarsă. Materialul din care sunt făcuți este mai delicat, de aceea trebuie să acorzi o atenție specială depozitării și îngrijirii acestor pantofi, ca să te poți bucura de ei cât mai mult timp. 


În primul rând, trebuie să-i ferești, pe cât posibil, de apă. Prin urmare, sub nicio formă nu e indicat să-i porți atunci când plouă sau este zăpadă, pentru că materialul nu trebuie să se ude. 


Dacă totuși acest lucru s-a întâmplat, atunci trebuie să-i ștergi repede cu un prosop, ca să elimini surplusul de apă, apoi să-i lași la uscat la temperatura camerei, departe de surse directe de căldură. Ca să-și păstreze forma, poți pune în interiorul lor ziare sau șanuri speciale, din lemn. După ce se usucă perfect, pantofii pot fi curățați în siguranță, folosind metodele menționate mai sus.

Cum poți să previi apariția petelor

Poți să folosești spray-uri speciale pentru pielea întoarsă, care trebuie aplicate regulat pe pantofi, pentru a-i proteja de apă și de murdărie. Soluția aplicată formează deasupra materialului un strat invizibil de protecție, astfel încât scade riscul formării petelor, iar murdăria nu va mai pătrunde în țesătură.


Un spray de acest fel va proteja inclusiv culoarea pantofilor, care s-ar putea estompa în timp. Trebuie să aplici sprayul înainte de prima utilizare, iar apoi la fiecare 6 luni, pentru ca protecția să persiste. 

Cum trebuie depozitați pantofii din piele întoarsă

Pentru ca încălțămintea și accesoriile din piele întoarsă să se păstreze în stare bună cât mai mult timp, trebuie să le asiguri condiții foarte sigure pentru depozitare. Pentru că sunt fabricați dintr-un material care necesită o îngrijire mai deosebită, acești pantofi nu pot fi lăsați oriunde, la întâmplare. 


Astfel, după fiecare purtare, pantofii din piele întoarsă ar trebui curățați, conform recomandărilor pe care ți le-am prezentat în acest articol. Apoi, ar fi bine să-i învelești într-un săculeț special, din pânză, sau în hârtie albă ori într-o pânză curată. Evident, ideal ar fi să păstrezi cutia în care au fost cumpărați și să-i depozitezi acolo.


Indiferent ce metodă vei alege pentru depozitarea încălțămintei din piele întoarsă, ai grijă să nu expui pantofii direct în lumina soarelui, pentru că se vor decolora, iar materialul se va usca. De asemenea, trebuie să-i ferești de umezeală și de sursele directe de căldură (sobă, calorifer, radiator etc.).


O altă metodă foarte simplă prin care poți proteja încălțămintea din piele întoarsă este purtarea alternativă a perechilor de pantofi. Asta înseamnă că nu este bine să porți în fiecare zi aceeași pereche de pantofi, ci să ai mai multe perechi, pe care să le folosești pe rând. În acest fel, pantofii au suficient timp să se usuce bine și să se aerisească.


Prin urmare, curățarea și îngrijirea încălțămintei din piele întoarsă este o misiune dificilă, dar nu imposibilă. Trebuie doar să cumperi toate accesoriile și produsele necesare și să ții cont de recomandările scrise în acest articol. Nu ezita să porți pantofi, ghete sau sandale din piele întoarsă, pentru că acesta este un material deosebit și merită să te bucuri din plin de confortul și eleganța pe care ți le oferă. Ai grijă, totuși, să cureți încălțămintea după fiecare purtare și să o depozitezi în siguranță, departe de căldură, umezeală sau de lumina soarelui. 


Dacă vei respecta aceste reguli simple, te vei putea bucura mulți ani de încălțămintea ta din piele întoarsă, care va arăta la fel de bine ca în prima zi.





Pentru a scrie un comentariu te rugam sa te autentifici sau sa iti creezi un cont nou