Asortie
× Blog Contact

PANTOFII SCUMPI – DE CE CONTINUA FEMEILE SA II CUMPERE?

PANTOFII SCUMPI – DE CE CONTINUA FEMEILE SA II CUMPERE?

Exista vreo femeie care sa nu fie absolut indragostita de pantofi? Poate cineva sa dea vreun exemplu? Cine poate rezista diversitatii de culori, materiale, modele de pantofi dama? Cu siguranta nicio femeie. Poate chiar din acest motiv, multe dintre noi nu se dau inlaturi de la a cheltui o avere pe aceste accesorii, fie ca alegem sa cumparam zeci de perechi de pantofi sau doar o pereche care sa valoreze cat zece.

Dorinta de a avea pantofi extravaganti si scumpi dateaza de foarte mult timp printre femei, dar de ce ne-am dori sa cumparam o pereche de pantofi dama pe care sa o purtam doar la ocazii foarte speciale? In ziua de azi, femeile sunt hipnotizate de magazinele de pantofi, indiferent daca apartin unei firme cunoscute sau mai putin cunoscute. Dragostea este aceeasi. Uneori, vocea ratiunii ne-ar putea indruma sa ne indepartam de aceste locuri perfecte în aparenta, unde podeaua straluceste mereu, mirosul de piele naturala pluteste in aer, muzica este placuta si unde pantofii sunt prezentati pe adevarate piedestaluri. Tot vocea ratiunii ar putea chiar sa ne convinga ca femeile nu trebuie mereu sa fie ravasitoare, stralucitoare si perfecte, dar nimic, absolut nicio voce din mintea noastra nu ne poate convinge pe deplin sa parasim magazinul sau sa nu intram in el.

Unele dintre noi pot fi de parere ca pantofii chiar nu au puterea sa ne transforme in altcineva sau intr-o varianta mai buna a propriei persoane. Putem fi constiente ca personalitatea si starea noastra de spirit va ramane aceeasi dupa ce vom incalta o pereche de pantofi mai extravaganti, ca nu exista nicio stralucire si nicio magie. Cu toate astea, nu ne putem abtine sa nu ii cumparam. Ideea este ca nu e nevoie sa adunam bani luna de luna doar pentru a ne putea achizitiona o perche de pantofi exagerat de scumpi. Nu merita. Diferentele dintre pantofii apartinand marilor case de moda si pantofii pe care ii gasim in rest sunt foarte mici si putem uneori sa avem surpriza de a gasi modele de pantofi mult mai frumoase in magazinele mici si cochete decat in buticurile pline de fast ale designerilor.

Faptul ca nu ne putem permite sau justifica cumpararea unei perechi de pantofi scumpe, ne elibereaza intr-un fel, ca si cum persoana care tine acea cutie de pantofi in mana (pana si acele cutii arata superb parca in mod intentionat!) nu poate fi una dintre noi, iar tot ceea ce face aceea persoana ne este total strain. Nu ne putem controla! Si daca, intr-un final, alegem sa plecam din magazin cu pantofii, poate un impuls al sanatatii mintale sau sentimentul de vinovatie ne va salva inainte de a fi prea tarziu. Dar daca o facem totusi, din momentul acela suntem dependente – nervozitatea care ne domina inainte sa intram in magazin, acum a disparut odata ce ne-am satisfacut dorinta de a cumpara pantofi scumpi. Simtim cum, aflate in plina strada, orasul linistit si monoton pare deodata plin de posibilitati. Petrecerile notate in agenda par mai stralucitoare, interesante sau amuzante, iar noi incaltate in acei pantofi scumpi, ne simtim mai libere, mai intimidante, mai puternice!

Vrem sa fim persoana care se sacrifica pentru o astfel de pereche de pantofi? Persoana care vrea sa umple acea pereche de pantofi cu un strat de romantism prea mare pentru ca un obiect material sa il sustina? Poate ca vrem asta. Poate ca de asta vom continua mereu sa ii cumparam. Pentru ca ne fac sa ne simtim invincibile!

Pentru a scrie un comentariu te rugam sa te autentifici sau sa iti creezi un cont nou