Asortie
× Blog Contact

Sfaturile noastre pentru a te simti confortabila in pantofii pe care-i porti

Sfaturile noastre pentru a te simti confortabila in pantofii pe care-i porti

Plimbarea, cumparaturile sau evenimentele la care participi sunt, in general, activitati placute, insa doar daca ai pantofii potriviti. Pentru a alege pantofii potriviti in functie de forma picioarelor tale si a activitatilor pe care le faci, urmeaza cateva sfaturi utile de mai jos.

 

1. Iti transpira picioarele?

Incalta-te doar cu cu pantofi din piele, deoarece materialele sintetice favorizeaza transpiratia. De asemenea, schimba pantofii zilnic pentru a le permite sa se usuce.

2. Esti predispusa la alergii?

Evita sa cumperi papuci chiar si de ocazie, ieftini, mai ales din piete sau din surse nesigure, deoarece pot contine coloranti si materiale ce pot provoca diverse alergii. Pentru siguranta maxima, alege doar pantofi de calitate, din piele, indiferent ca este vorba de sandale, pantofi cu toc, balerini sau pantofi pentru birou.

3. Nu iti place sa incerci mai multe perechi de pantofi?

Marimea pantofilor poate varia, in functie de tarile din care sunt fabricati. Pantofii italieni, de exemplu, se potrivesc intotdeauna putin mai mari. Asadar, este imperativ sa incerci o pereche de pantofi inainte de a o cumpara, deoarece pantofii prea mari sau prea mici provoaca dureri si deformari ale picioarelor pe termen lung. Daca preferi sa faci cumparaturi online, asigura-te ca vizualizezi lungimea marimii pe care o alegi si probezi imediat ce ajunge coletul, pantofii comandati. In cazul in care marimea nu se potriveste, soliciti un retur si inlocuirea pantofilor cu o alta pereche potrivita.

4. Iti doresti pantofi confortabili?

Ai la dispozitie mai multe optiuni de a alege, in functie de ocazie.

Adidasii: sunt pantofi extrem de comozi, insa piciorul tinde sa se lateasca purtandu-i in fiecare zi. De asemenea, pantofii sport favorizeaza transpiratia si, prin urmare, creste riscul de micoze si eczeme.

Mocasinii: sunt pantofi foarte buni, tin piciorul in pozitia corecta.

Balerinii: sunt la moda, insa trebuie purtati doar ocazional. Tine cont de faptul ca, inainte, erau considerati pantofi de dans. Au talpa foarte subtire si tin putin piciorul. Au fost conceputi sa mergi cu ei in interior, nu pe asfalt si pietre.

Pantofii cu toc: sunt perfecti, ofera o nota de eleganta, insa trebuie purtati doar la evenimente si ocazii speciale. Purtati zi de zi, pot contribui la deformarea coloanei.

5. Vrei sa castigi cativa centimetri?

Poti purta pantofi cu platforma de cativa centimetri, unde calcaiul sa fie mai ridicat decat talpa. Atentie insa, sa nu fie platforma prea ridicata, in caz contrar pantoful este destabilizat si inevitabil, iti ppti rasuci glezna pe un drum putin accidentat.

Pentru a evita durerile de spate, nu alege pantofi mai inalti de 3-4 centimetri. Un toc prea inalt sau prea subtire duce la o lipsa de stabilitate si favorizeaza rasucirile si caderile.

De asemenea, evita cizmele tip cowboy care comprima prea mult varful piciorului. In alta ordine de idei, cizmele sunt perfecte pentru iarna, cu un toc de 3-4 centimetri, pentru ca ofera un bun suport picioarelor si le mentin calde si uscate indiferent de vreme.

Bine de stiut:

Aproximativ 63% dintre noi avem piciorul egiptean, adica degetul mare mai lung decat celelalte. Aproximativ 31% avem piciorul grecesc, adica al doilea deget mai lung si piciorul triunghiular, si aproximativ 6% din oameni au piciorul patrat sau roman, adica primele 3 degete au aceeasi lungime, al 4-lea mai mic si al 5-lea chiar mai mic. Oamenii rari au un picior ancestral care se caracterizeaza printr-un deget mare care este foarte mare fata de celelalte. Asadar, este recomandat sa alegei forma pantofilor in functie de cea a piciorului.

In sfarsit, opteaza pentru o pereche de pantofi din piele cu o talpa solida, confortabila si antiderapanta. Acestia tin piciorul perfect si impiedica rasucirea. De asemenea, talpa buna absoarbe socul atunci cand mergi pe un drum pietros.

 

 

 

Pentru a scrie un comentariu te rugam sa te autentifici sau sa iti creezi un cont nou