Asortie
× Blog Contact

Stilul boho, la modă și vara aceasta. Cum alegi încălțămintea potrivită?

Stilul boho, la modă și vara aceasta. Cum alegi încălțămintea potrivită?


Ce inseamna stilul boho și cum îl porți?


Boho este prescurtarea de la ”bohemian”, boem, și caracterizează hainele inspirate din stilul de viață al generației hippie din anii 60 și 70. Stilul Boho se identifică prin fuste și rochii lungi sau cu flori, bluze tradiționale, motive etnice, bijuterii din lemn, broderii, mărgele, franjuri, sandale plate sau ciocate din piele întoarsă. Aspectul este de obicei stratificat și colorat. 


Stilul boho a revenit puternic în atenție în ultimii ani, în special datorită festivalurilor de muzică și influencerilor care îl promovează, fiind accesibil atât femeilor cât și bărbaților

  


Cum incorporezi stilul boho în garderoba ta

 

1. Alegeți haine moi și largi

Țesăturile confortabile, largi și fluide fac parte din atmosfera boho, așa că o modalitate ușoară de a obține acest aspect este purtarea rochiilor sau cămășilor lungi și largi, din materiale precum voalul sau pânza topită. Hainele din materiale tari, cu ținută, nu corespund acestui stil, exceptând pantalonii sau fustele de jeans sau doc. 


2. Blugii evazați

Sunt alegerea ideală ca punct de pornire pentru construirea unei ținute boho. Arată autentic în orice combinație, indiferent dacă este vorba despre o cămașă, o rochie sau o vestă de piele. Blugii evazați sunt o declarație a acestui stil, arătând cel mai bine în culori deschise cum ar fi alb sau bleu. Blugii skinny sunt și ei acceptați, mai ales dacă evidențiază o siluetă slabă și înaltă, așa cum erau cele specifice generației hippie. 


3. Imprimeuri colorate

Stilul boho este, în esență, o exprimare artistică, iar asta implică multe accente funky, sălbatice, colorate și imprimeuri puternice. Când vrei să te îmbraci boho, alege piese de îmbrăcăminte care să conțină aceste detalii, care transformă întreaga ținută într-un vârtej de culoare. 


4. Rochie maxi

Nu există o modalitate mai bună pentru o ținută boho, decât o rochie maxi feminină. Realizată din materiale moi, cum ar fi voalul sau vâscoză, cu imprimeuri florale și colorate, cu multe volane și croială de ie în partea de sus. Decolteul pe umăr și mânecile clopot sunt alte detalii specifice ale acestui stil care celebrează feminitatea. 


5. Alege culori naturale

Acestea sunt un element cheie al stilului boho. Dacă preferi mai degrabă stilul discret, față de cel cu nuanțe puternice, cu siguranță vei aprecia un verde kaki, dar și nuanțe de auriu, maro, bronz, rugina, sau albastru. Accesoriile din piele colorată naturală sunt completarea perfectă a acestor nuanțe. 

6. Poartă franjuri

Sunt un detaliu distractiv, amuzant și atât de specific stilului boho. Un pulover cu franjuri, o geantă cu franjuri sau chiar niște sandale cu franjuri, reprezintă accentele ideale pentru a adăuga puțin boho stilului tău. Pentru a-l păstra elegant și rafinat, nu exagera cu acest detaliu, așa că include-l într-o singură piesă de îmbrăcăminte sau accesoriu. 

Foto

7. Poartă accesorii handmade

Bijuteriile realizate manual din materiale naturale, cum ar fi pielea, mărgelele sau pietrele prețioase, vor inspira accentul de viață caracteristic stilului boho. Cerceii rotunzi și pandativele lungi și funky sunt de bază în ceea ce privește accesoriile boho: cu cât piesa este mai unică și personalizată, cu atât mai bine. Nu fii timidă atunci când vine vorba despre accesoriile boho, atât din punct de vedere al dimensiunii, dar și al mixului de materiale. Boho este eclectic. 

Cum să fii o mireasă boho

Multe mirese vor să se desprindă de rochia tradițională, iar pentru asta apelează la stilul boho. 

Model

Rochiile boho de mireasă sunt foarte rustice, având la rândul lor un aspect romantic caracterizat prin simplitate. Modelul este larg, cu maneci vaporoase și nu include un corset sau jupăe de tulle. Majoritatea au mânecile lungi, cu greu poate fi identificată o rochie boho fără mâneci. În contrast puternic cu mânecile conservatoare, cele mai multe rochii au decolteu adânc la spate, aducând o notă extrem de senzuală întregii ținute. 

Materiale

Materialele sunt de calitate, fiind vaporoase și rafinate, cum sunt mătasea, dantela sau voalul. Rochiile au multe detalii, în special volane și încrețituri, șnurulețe sau flori și împletituri din material.

Culoare

Spre deosebire de rochiile moderne sau clasice, care pot experimenta aproape orice culoare sau combinație de nuanțe, rochiile boho sunt cu strictețe albe, nude sau bej. 

Lungime

Și din acest punct de vedere rochiile de mireasă boho se disting prin lungimea până în pământ. Chiar dacă mai există unele variații mini sau midi, ele sunt de obicei rochii obișnuite adaptate pentru nuntă, în timp ce rochiile speciale pentru o mireasă boho acoperă cu totul încălțămintea. 


Cum alegi încălțămintea potrivită stilului boho

 

Stilul boho este atât de versatil încât nu poți avea niciodată destule perechi de încălțăminte. De la sandale plate la botine cu toc, toate vor merge excelent cu rochiile romantice de vară. Boho este un stil preferat de majoritatea femeilor în sezonul cald, deoarece simbolizează spiritul liber, aventura și neînfricare îndrăzneață.


Când vine vorba despre încălțămintea boho, pielea este rege. Trebuie să ne gândim la încălțămintea cel mai des întâlnită la festivalurile muzicale, organizate de obicei în spații larg deschise, în natură. Botinele din piele de căprioară sunt ideale, așa că alege-le în culorile maro sau bej deschis. Dacă vrei să porți pantofi cu toc, evită stiletto și optează în schimb pentru platforme sau modele cu toc gros. 


  1. Sandale fără toc gladiator

Acesta este un model de excepție, care ar trebui să se regăsească în garderoba oricărei femei. Îmbină note fashioniste și clasice, dar cel mai important este că merge foarte bine cu orice rochie boemă cu mânecă lungă sau cu fuste scurte din piele. Sandalele gladiator merg foarte bine la festivalurile sau petrecerile organizate pe plajă, dar și la un picnic la iarbă verde. 

Foto

  1. Sandale slip on

Sunt ideale pentru a crea cel mai calm și relaxant look. Merg foarte bine în combinație cu o geacă de blugi și o fustă boho lungă, imprimată. În partea de sus poți alege un top minimalist sau o vestă legată cu șnururi. 

  1. Botine din piele de căprioară

Dacă ai impresia ca vara nu este posibil să porți cizme sau botine, stilul boho este cel care demonstrează contrariul. Atâta timp cât sunt fabricate din piele întoarsă și au culori deschise ori pastelate, aceste botine și ciocate sunt specifice stilului boho. Ele aduc un aer fantastic întregii ținute, arătând grozav la orice întâlnire cu prietenii. Indiferent dacă alegi să le combini cu o pereche de blugi evazați, o fustă scurtă sau o rochie maxi boho, ciocatele se integrează minunat pentru a finaliza look-ul tău atât de bine construit. 

  1. Pantofii gipsy

Reprezintă o notă etnică cu un aspect romantic, care va completa minunat orice ținută boho. Dacă îți plac accesoriile cu detalii metalizate, cu sclipiri argintii sau aurii, iar glam-ul nu te sperie, atunci adaugă acești pantofi specifici, care merg fantastic cu rochiile lungi cu imprimeu boho. Sunt incredibil de confortabili, astfel încât picioarele  tale îți vor mulțumi pentru alegere, după o noapte întreagă de dans nebun. 


  1. Sandale cu ciucuri

Vor completa o ținută romantic boho, minimalistă în partea de sus. Dacă ai ales o bluză simplă și o fustă discretă, sandalele cu ciucuri vor echilibra ținuta ta făcând-o să iasă din anonimat. Aceste sandale sunt ușoare și foarte confortabile. Sunt unice și irepetabile. 


Stilul boho, în toată splendoarea lui, este aici pentru a rămâne. Fustele lungi, curgătoare, bijuteriile handmade unicat, țesăturile etnice cu imprimeuri romantice, toate se potrivesc femeilor de orice vârstă. Indiferent dacă mergi la un foc de tabără pe plajă ori la un festival muzical în pădure, stilul boho este alegerea ideală.

Pentru a scrie un comentariu te rugam sa te autentifici sau sa iti creezi un cont nou