Asortie
× Blog Contact

METAFORE ȘI CULORI

METAFORE ȘI CULORI

Tendințele anului 2016 în materie de nuanțe rezultă dacă asociezi metaforele și culorile – orhidee ametist, portocaliu cadmiu și multe altele pe care le vom descoperi împreună. În 2015 ținutele doamnelor și domnișoarele se limitau la o singură nuanță pentru a fi în tendințe – marsala. În 2016 Institutul Pantone din New York stimulează imaginația fiecăreia dintre noi și ne provoacă la combinații diverse pentru vestimentația noastră de zi cu zi.

Ce ne-a atras nouă atenția?! Paleta generoasă de culori care ne este pusă la dispoziție și mai ales denumirea nuanțelor propuse ca și culorile anului. Sunt șapte la număr si sună extrem de catchy, cât să vrei să le deții în cât mai multe piese vestimentare. Designerii spun că sunt „un echilibru vizual care să creeze o stare de bine și să dea un sentiment de pace și ordine”, iar pe noi ne-au umplut de inspirație și voie bună atunci când le-am descoperit, acesta fiind și principalul lor scop. Două din cele șapte nuanțe sunt culorile vedetă ale anului 2016 – roz cașmir și albastru tropical. Cele două sunt o combinație inedită și provocatoare, pentru că ies din tiparele clasice de culori alese ca tendințe și coincid și cu schimbările din societatea actuală, de modă și design, așa cum declară în comunicatul oficial cei de la Institutul Pantone.

Revenind la metaforele pe care le regăsim în tendințele colorate ale anului 2016, ele reușesc să ne transmită o anumită stare pe care o avem atunci când purtăm o anumită culoare: Roz cașmir și albastru tropical – relaxare și delicatețe într-o destinație de vacanță specială. Orhidee ametist – lux și bunăstare care te duce cu gândul la basm și visare; reflectă o stare pe care cea care o poartă va reuși să o scoată din anonimat. Portocaliu cadmiu și galben muștar – două culori care transmit căldură și fac ca ținuta purtată să ducă cu gândul la soarele Toscanei. Verde măsliniu și stormy weather (gri-albăstrui) – reflectă partea serioasă și riguroasă pe care designerii vor dori să o cuprindă în ținute precum cele pentru birou sau pentru sezoanele mai închise, de toamnă sau iarnă. Și pentru că punctul nostru forte este încălțămintea și nici o ținută nu este completă fără perechea potrivită de pantofi, am căutat metaforele și aici. Regăsim tendințele colorate și la încălțăminte, iar modelele preferate de designeri vor varia de la balerinii cu șireturi sau pantofii Oxford, până la ghete în stil Chelsea, adică până la gleznă și cizme peste genunchi.

Noi spunem că anul 2016 ne va pune la încercare imaginația și pentru că ne oferă așa o varietate largă de culori și modele, vom reuși să ne creem câte o ținută în funcție de starea din acea zi, cât și adaptată perfect pentru evenimentele din ziua respectivă. Asta înseamnă mai multe articole de îmbrăcăminte și încălțăminte pentru noi, nu-i așa? Voi ce spuneți?

Pentru a scrie un comentariu te rugam sa te autentifici sau sa iti creezi un cont nou