Asortie
× Blog Contact

Cum să te îmbraci la un botez: 6 ținute potrivite pentru bărbați

Cum să te îmbraci la un botez: 6 ținute potrivite pentru bărbați

Botezul este un eveniment deosebit de important în viața oricărei familii, marcând creștinarea copilului. Cu această ocazie, părinții doresc să creeze momente speciale, pe care să și le amintească cu bucurie peste ani, prin poze sau materiale video. Deși poate nu la fel de sofisticate precum cele pentru nuntă, outfiturile joacă un rol important, în jurul lor gravitând întregul eveniment fericit. Așa că nu-i de mirare că toți domnii își pun nemuritoarea întrebare - cum să te îmbraci la un botez și se întrec în a se prezenta într-o ținută ireproșabilă în fața invitaților. 


Fie că participi la botezul propriului copil, botezul copilului unei rude sau al unui prieten apropiat, cu siguranță îți vei dori să arăți impecabil și să te îmbraci corespunzător. Nu trebuie să te stresezi, însă, pentru că ținuta pentru botez poate fi destul de ușor de abordat dacă ții cont de câteva reguli simple. În cele ce urmează îți vom oferi câteva idei de ținute de botez potrivite pentru bărbați, pentru a te simți inspirat și a alege outfitul ideal atunci când urmează să onorezi un botez. Iată cum să te îmbraci la un botez!   

Cum să te îmbraci la un botez în funcție de dress code

Așa cum deja am menționat, botezul este un eveniment deosebit pentru orice familie, motiv pentru care îmbrăcămintea purtată la un eveniment de asemenea anvergură trebuie să arate elegant și rafinat. Astfel, toți invitații trebuie să acorde importanța cuvenită ținutelor pe care le aleg, dând dovadă de respect pentru evenimentul în sine, părinți și bebeluș. 


De regulă, este impus un anumit dress code la botez, nu doar femeilor, ci și bărbaților. Și chiar dacă mulți dintre aceștia sunt tentați să meargă pe ideea că vor fi acceptați oricum, trebuie să înțeleagă să ofere respectul cuvenit și să se conformeze regulilor evenimentului. 

Ținută obligatorie conform dress code

Pentru a se asigura că bărbații invitați la eveniment respectă tema aleasă pentru petrecerea de botez, organizatorii țin să specifice acest aspect în invitație, impunând invitaților un anumit dress code la botez. Astfel, orice invitat nu va trebui să facă notă discordantă față de restul celor prezenți. De regulă, cele mai frecvente tipuri de tematici pentru ținute de botez sunt White tie și Black tie. 

Cum să te îmbraci la un botez cu tematică White tie

  • Frac bluemarin;

  • Pantaloni din același material și culoare, decorați în părțile laterale cu o bandă lată din satin; 

  • Cămașă albă de bună calitate; 

  • Papion alb; 

  • Vestă albă; 

  • Pantofi bărbătești de gală. 

Cum să te îmbraci la un botez cu tematică Black tie

  • Sacou negru; 

  • Pantaloni de costum;

  • Cămașă albă clasică; 

  • Papion negru; 

  • Pantofi negri tip Oxford. 

Ținută lejeră aleasă de invitat

Dacă invitația la botez nu precizează un anume dress code, invitatul își poate alege singur ținuta pentru petrecerea de botez. Ținuta aleasă va depinde foarte mult de stilul invitației, de restaurantul în care se va desfășura petrecerea, dar și de ora la care se va desfășura evenimentul. 


În cazul în care invitatul nu dorește să îmbrace două ținute pentru botez, una pentru ceremonia religioasă de pe timpul zilei și alta pentru petrecerea de botez ce are loc seara, el poate alege o ținută formată din: 

  • Sacou; 

  • Cămașă; 

  • Pantofi Oxford; 

  • Accesorii pe care să le asorteze ținutei. 

Cum să te îmbraci la un botez dacă ești tatăl copilului sau naș

Tatăl sau nașul bebelușului vor avea nevoie de o ținută cu adevărat deosebită, care să nu se asemene cu cea a invitaților. Acest lucru nu înseamnă nici pe departe că ținutelor lor se vor abate de la dress code-ul ales, ci vor avea în plus câteva accesorii personalizate, pentru a se evidenția astfel de restul. Iată câteva idei de ținute privind cum să te îmbraci la un botez dacă ești tătic sau naș: 

  • Costum bleumarin, asortat cu o cămașă în carouri mici și o cravată bleumarin din material calitativ; 

  • Costum gri, sexy și elegant, cu varianta în 3 piese: sacou, pantaloni și vestă. Dacă vrei să fii mai aventuros, poți alege și costumul gri în carouri, alături de o cămașă albă și o cravată de culoare maro sau verde; 

  • Costum vișniniu în 3 piese, cu cămașă albă din bumbac și o cravată cu dungi albe și vișinii. 

Sursa foto: Shutterstock

Elemente necesare pentru ținuta de botez

Întrebarea cum să te îmbraci la un botez nu-ți dă pace? Indiferent de dress code-ul de botez, impus sau nu, un bărbat trebuie să știe că o ținută elegantă și potrivită pentru acest gen de eveniment presupune piese vestimentare de bază. Iată ce presupune o ținută de botez pentru bărbați! 

Costum

Un costum bine croit, fie el smart casual, cu un singur rând de nasturi (în stil american), cu două rânduri de nasturi și croială dreaptă (în stil britanic), un costum ușor cambrat, un frac sau un smoking pentru petrecerea de botez, este un element esențial în crearea unei ținute de botez în rândul bărbaților. 

Cămașă

O altă piesă vestimentară de nelipsit din ținuta bărbătească de botez este clasica cămașă albă, din bumbac. Desigur, dacă dress code-ul este permisiv, poți aborda și cămăși cu diverse imprimeuri. 

Pantofi eleganți

Pantofii eleganți din piele sau pantofii negri de lac sunt de nelipsit dintr-o ținută demnă de ceremonie. Asigură-te că integrezi o astfel de pereche de încălțări în dressingul tău, cu atât mai mult cu cât urmează să onorezi o petrecere de botez. 

Accesorii pentru o ținută de botez fabuloasă 

Un look elegant, chic și sofisticat nu poate fi creat fără ajutorul accesoriilor, așa cum sunt papionul sau cravata, ce oferă un aer sofisticat ținutei, dar și alte elemente precum: 

  • Acul de cravată, un accesoriu fin și elegant, ce ține cravata atașată de cămașă; 

  • Batista pentru sacou, ce oferă personalitate ținutei; 

  • Butonii pentru cămașă, plini de eleganță și rafinament; 

  • Cureaua de piele, asortată la perechea de pantofi; 

  • Mănușile, în cazul în care invitația impune un dress code White tie. 

Sursa foto: Shutterstock

Cum să te îmbraci la un botez: Sfaturi pentru o ținută cu stil

Pentru că ne dorim ca la finalul acestui articol să știi cum să te îmbraci la un botez, îți vom oferi și câteva sfaturi de care să ții cont în crearea celor mai inspirate ținute de botez. Iată ce tips and tricks poți aplica pentru ținuta bărbaților la botez! 

  • Ține cont de anotimp

Anotimpul în care se defășoară evenimentul este extrem de important. În timp ce vara poți cocheta cu ideea de costum deschis la culoare, în nuanțe de bleu sau bej, toamna și iarna este indicat să optezi pentru un costum bleumarin sau vișiniu. De asemenea, ține cont că materialele costumelor de vară conțin fibre naturale, ce permit pielii să respire, în timp ce costumele de iarnă sunt confecționate din cașmir combinat cu lână sau lână de calitate superioară. Catifeaua nu ar trebui nici ea evitată în sezonul rece, dacă vrei să obții un look sofisticat și elegant. 

  • Optează pentru camașa albă clasică

Cămașa albă clasică din bumbac nu dă greș niciodată, indiferent de dress code-ul impus la botez. Cămașa albă se va asorta întotdeauna cu o cravată cu imprimeu, în timp ce cămașa cu imprimeu se va asorta cu o cravată simplă. 

  • Adaugă o vestă ținutei tale

Pentru un look elegant, classy, ținutei tale i se recomandă o vestă, din același material ca pantalonii. În sezonul cald poți renunța la sacou pe durata evenimentului, în timp ce sezonul rece este ideal pentru costumele în 3 piese. 

  • Alege un costum care să vină bine

Croiul corect al costumului poate spune multe despre ținuta ta de botez, în timp ce un costum cu un croi prea strâmt sau prea larg poate ruina întreaga apariție. Ai grija ca atunci când realizezi un costum pe comandă, măsurătorile să fie luate corect, în funcție de structura corpului tău. 

  • Asortează cureaua cu pantofii

Asortarea curelei cu perechea de pantofi este o altă regulă importantă atunci când vrei să afli cum să te îmbraci la un botez. Nu ezita să aplici această regulă vestimentară ori de câte ori onorezi un eveniment special. 

Sursa foto: Shutterstock

Cum să NU te îmbraci la un botez 

Dacă tot ți-am povestit despre cum să te îmbraci la un botez, te vom sfătui și cum să NU te îmbraci la botez, pentru a evita astfel situații inoportune sau impresia că nu ți-ai dat destul de mult silința pentru acest eveniment deosebit. Iată, așadar, ce articole vestimentare trebuie să eviți atunci când mergi la un botez: 

  • Blugi

Acest articol basic și casual nu are sub nicio formă ce căuta într-o ținută elegantă, de gală. 

  • Camașă cu mânecă scurtă

O cămașă cu mânecă scurtă cu siguranță va lăsa impresia lipsei de respect la un eveniment de asemenea anvergură, motiv pentru care este cel mai bine să uiți de existența acesteia. 

  • Pantaloni cu tur lăsat

Nici pantalonii cu tur lăsat nu fac cinste ținutelor de nuntă, neavând cu nimic de-a face cu piesele esențiale ale unei ținute stilate și elegante. 

  • Tricou

Asemenea cămășii cu mânecă scurtă sau poate chiar mai rău, tricoul este o piesă vestimentară exclusă din dress code-ul unei petreceri de botez. 

  • Costum negru 

Știm că anotimpul rece impune abordarea unor costume închise la culoare, însă există numeroase opțiuni pe care le poți aborda, costumul negru fiind rezervat pentru alt gen de evenimente. Desigur, dacă dress code-ul de la botez impune o ținută Black tie, nu este nevoie să ocolești această nuanță prea puțin veselă. 

Sursa foto: Shutterstock



Sperăm că acest ghid de alegere a celor mai inspirate ținute de botez pentru bărbați a reușit să te inspire și că de acum înainte vei ști cum să te îmbraci la un botez, fără prea multe bătăi de cap. Suntem siguri că vei găsi un mod armonios de a îmbina propriile gusturi și vestimentația impusă de acest eveniment fericit!

Pentru a scrie un comentariu te rugam sa te autentifici sau sa iti creezi un cont nou