Asortie
× Blog Contact

Cum alegi culoarea pantofilor în funcție de rochie

Cum alegi culoarea pantofilor în funcție de rochie

Rochiile sunt unele dintre cele mai feminine articole vestimentare din garderoba unei femei. Datorită modelelor numeroase, rochiile pot fi introduse în ținute diverse, fie că vorbim despre cele casual sau elegante. De cele mai multe ori, rochiile sunt alese pentru ținute elegante, perfecte pentru evenimentele speciale. Totuși, aici apare întrebarea: Ce pantofi să port la această rochie?


Poate fi dificil să asortezi pantofii cu rochia. De aceea, merită să acorzi atenție câtorva reguli și detalii, care te ajută să arăți impecabil. Află, din ghidul de mai jos, cum alegi culoarea pantofilor în funcție de cea a rochiei, pentru a asorta corect outfitul pe care îl porți!


Alegerea pantofilor în funcție de rochie: reguli generale

Nu orice rochie se potrivește cu orice pantofi

Ține cont de sezonul în care te afli

Alege combinații cromatice corecte

Alegerea pantofilor în funcție de culoarea rochiei

Pantofii potriviți pentru rochia roșie

Pantofii potriviți pentru rochia verde

Pantofii potriviți pentru rochia neagră

Pantofii potriviți pentru rochia albastră

Pantofii potriviți pentru rochia argintie sau aurie

Pantofii potriviți pentru rochia albă

Pantofii potriviți pentru rochia galbenă

Alegerea pantofilor în funcție de rochie: reguli generale

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/woman-in-red-dress-standing-on-gray-concrete-floor-5822666/

Nu știi cum să porți o pereche de pantofi la rochia preferată? Ia în calcul următoarele reguli generale, care îți oferă stil și elegantă, indiferent de context:

Nu orice rochie se potrivește cu orice pantofi

Ca primă regulă pe care merită să o iei în seamă atunci când alegi încălțăminte de damă pentru o rochie, trebuie să știi că există anumite croieli de rochii care impun purtarea anumitor modele de încălțăminte. Rochiile cu spatele gol nu arată bine cu o pereche de botine cu toc, oricare ar fi materialul sau culoarea pantofilor.

Totodată, trebuie să te gândești și la locul în care vei purta ținuta. Nu este recomandat să porți o rochie fără bretele la un restaurant alături de espadrile sau balerini, chiar dacă sunt modele elegante. Nici la o rochie office, ideală pentru birou, nu au ce căuta sandalele cu toc înalt și barete fine.

Ține cont de sezonul în care te afli

Un alt aspect util al asortarii pantofilor cu rochia ține de sezonul în care te afli. Astfel, înainte să decizi culoarea pantofilor în funcție de rochie, gândește-te la anotimpul în care te afli și la starea vremii.

Nu este potrivit să alegi o pereche de sandale de damă sau pantofi decupați atunci când ninge, plouă sau temperaturile sunt joase. În sezonul cald și în serile toride de vară, alege pantofi decupați, sandale sau balerini comozi , din piele.

Alege combinații cromatice corecte

Pentru un look impecabil, încearcă să ții cont de combinațiile cromatice atunci când asortezi pantofii cu rochia. Nu trebuie decât să ții cont de câteva sfaturi utile:

  • Dacă mergi la un eveniment formal care necesită o ținută sobră, alege pantofi în aceeași culoare cu cea a rochiei.

  • Nu vrei să porți încălțări de aceeași nuanță cu rochia? Alege pantofi asortați cu geanta sau cu bijuteriile.

  • Dacă nu ești sigură de combinația dintre pantofi și rochie, este indicat să alegi încălțări cu o nuanță mai închisă decât rochia.

Alegerea pantofilor în funcție de culoarea rochiei

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/fashion-love-people-woman-7973302/


Poartă pantofii ideali, ținând cont de culoarea rochiei! Iată câteva exemple care te ajută să arăți excelent.

Pantofii potriviti pentru rochia roșie

Asortarea pantofilor este încă un subiect delicat pentru multe femei, care vor să arate bine la un eveniment sau în viața de zi cu zi. Dacă vrei să porți o rochie impecabilă, de culoare roșie, această culoare îți scoate în evidență feminitatea.

Datorită culorii intense a rochiei roșii, ar fi bine să o păstrezi ca piesă principală. Pantofii ideali pentru această rochie sunt modelele în nuanțe de alb sau nude, care se armonizează ideal cu o ținută elegantă. Dacă vrei să ieși în evidență și să atragi atenția în zona picioarelor, optează pentru o pereche de pantofi din piele cu toc în nuanțe la fel de intense, precum roz aprins sau oranj.

Pantofii potriviți pentru rochia verde

Rochiile verzi sunt o alegere excelentă, care pune în evidență orice siluetă. Chiar dacă verdele este o culoare îndrăzneață, nu înseamnă că nu găsești pantofii potriviți. Poartă o rochie verde alături de pantofi argintii, pentru un look complet. Nu îți place argintiul? Alege același model de pantofi, dar pe auriu, pentru un stil impecabil.

Nu omite nici pantofii negri, pe care îi poți purta alături de o rochie verde office. La fel de potriviți sunt și pantofii maro de damă, care se asortează de minune cu o rochie casual verde. Dacă vrei să fii mai îndrăzneață, alege o pereche de pantofi cu imprimeu animal, care pot fi purtați cu o rochie verde în club. Nu vrei să riști? Mergi pe nuanța nude a pantofilor, care creează un contrast plăcut între rochia verde și încălțări.

Pantofii potriviți pentru rochia neagră

Rochia neagră este cea mai versatilă atunci când vine vorba despre asortarea ei cu pantofii. Cea mai evidentă opțiune pentru rochia neagră sunt pantofii negri, însă poți face și alegeri mai interesante.

De exemplu, rochia neagră poate fi purtată și cu pantofi cu imprimeu sau în tonuri închise de verde, albastru sau roșu.

Pantofii potriviți pentru rochia albastră

Poți să-ți scoți corpul în evidență cu ajutorul unei rochii albastre, fiindcă albastrul este o culoare cu puternic impact vizual. Completează o rochie albastră cu ajutorul pantofilor negri sau gri închis. Această este o alegere clasică, care inspiră bun gust și elegantă.

Pantofii potriviți pentru rochia argintie sau aurie

Cauți pantofi cu toc confortabili pentru o rochie aurie sau argintie? Ieși din tipare cu o astfel de rochie și asorteaz-o cu o pereche de pantofi negri, ideali în această situație. Rochia aurie se potrivește de minune și cu pantofii în aceeași nuanță. Același principiu se potrivește și pentru rochiile argintii.

Vrei să obții o ținută feminină? Optează pentru pantofii roșii, care completează un outfit ce are la bază o rochie strălucitoare.

Pantofii potriviți pentru rochia albă

Îmbracă rochia albă și poart-o alături de o pereche de pantofi sau sandale nude, roșii sau roz, în funcție de eveniment.

În acest mod, vei obține un look în trend, care te scoate întotdeauna din anonimat.

Pantofii potriviți pentru rochia galbenă

Dacă vrei să mergi la o petrecere pe timpul zilei, alege o rochie veselă, în nuanțe de galben. O poți purta cu pantofi negri, pentru un contrast reușit sau cu pantofi nude sau bej. Vei obține o combinație potrivită, cu un aer tineresc.

Ia în calcul aceste sugestii și alege corect culoarea pantofilor, în funcția de rochia pe care o porți.

Pentru a scrie un comentariu te rugam sa te autentifici sau sa iti creezi un cont nou