Asortie
× Blog Contact

Cum să avem grijă de sănătatea picioarelor

Cum să avem grijă de sănătatea picioarelor

Durerile și problemele picioarelor ne pot da bătăi de cap. Sunt atât de neplăcute încât ne putem confrunta cu o stare permanentă de disconfort. Pentru a avea picioare frumoase și sănătoase trebuie să respectăm câteva reguli de aur.

Alege doar încălțăminte din piele naturală

Materialul cel mai rezistent, cu un mare rol protector, asupra picioarelor noastre, este pielea naturală. Să alegem incaltaminte piele naturala ne aduce multe avantaje. Pentru persoanele de sex feminin care vor alege încălțăminte piele naturală damă se vor bucura de un mers comod. Încălțămintea de piele naturală permite piciorului să respire, împiedicând transpirația și mirosul neplăcut. Alegând incaltaminte piele ne vom bucura de o pereche de pantofi vreme îndelungată. Dacă vrem să facem un cadou bărbaților din viața noastră putem alege incaltaminte de piele bărbați. Ne vor mulțumi pentru confortul de care se vor bucura.

Găsim foarte multe modele de încălțăminte de piele pe Asortie.ro de unde putem alege ce ne place. Femeile care stau mult în picioare și se confruntă cu fenomenul de picioare umflate pot alege încălțăminte de piele care se mulează perfect formei piciorului. Bărbații se pot orienta spre o pereche de încățăminte din piele pentru momentele în care conduc mai mult, pentru orele în plus petrecute la locul de muncă sau pentru o lejeritate mai bună în timpul mersului.

Ai grijă de circulația picioarelor 

Cel puțin o dată în viață ni se întâmplă să avem senzația de picioare grele și umflate. Micile crâmpeie sau întinderile nu sunt trecute ușor cu vederea. Cauzele pot fi diverse și de multe ori se datorează unor probleme de sănătate existente. Cel mai bine este să optăm pentru revitalizarea picioarelor cu un jet de apă rece, dar să nu insistăm foarte mult. Continuăm cu masajul asupra picioarelor folosind o cremă pentru senzația de picioare grele. Efectele nu vor întârzia să apară.

Apelează la vitamine 

Betacarotenul este ideal pentru picioare sănătoase.  De altfel și vinul roșu face bine circulației membrelor inferioare. Cerealele, pestele gras si uleiurile vegetale trebuie trecute în meniul săptămânal. Excesul nu este bun așa că aveți grijă ca alimentația să fie cât mai diversificată și nu uitați că și apa joacă un rol important aici.

Mergi pe jos zilnic 

Plimbările lungi sunt foarte sănătoase pentru picioarele noastre. Ne ajută în lupta contra kilogramelor în plus și sunt un aliat al problemelor de circulație. Pentru a nu avea probleme ale picioarelor ar fi bine să ținem cont de mesajele oferite de corpul nostru. De multe ori el ne dă semne ori de câte ori vrea să ne transmită ceva.


V-ați confruntat cu probleme ale picioarelor?

Pentru a scrie un comentariu te rugam sa te autentifici sau sa iti creezi un cont nou