Asortie
× Blog Contact

5 motive excelente pentru a purta pantofi din piele

5 motive excelente pentru a purta pantofi din piele

Exista foarte multe articole de îmbrăcăminte și accesorii din piele pe piață, însă aici vom pune accentul puțin mai jos: ne uităm la picioare.

Pantofii confecționați din piele sunt, fără îndoială, primii pe care specialiștii în încălțăminte îi recomandă atunci când apare sau există deja orice tip de problemă la picior. Dar...știm cu adevărat de ce? 

Ce fel de avantaje oferă încălțămintea din piele de calitate pentru picioarele noastre, pentru uz zilnic? Merită investiția în comparație cu alte textile sau sintetice? Aflăm mai jos care sunt principalele motive pentru care merită să investim în pantofi de piele.

Flexibilitate

Pielea naturală este un material extrem de flexibil și mai moale decât alte materiale sintetice, cum ar fi imitația de piele. Astfel, pielea naturală se adaptează mai ușor oricărui tip de picior.

Prin urmare, încălțămintea din piele este potrivită pentru orice tip de problemă a picioarelor.

Transpirație

Menținerea picioarelor calde iarna și răcoroase vara este o calitate unică, exclusivă pentru materialele din piele naturală. Pielea este un material care transpiră, absoarbe, ca un material poros.

Datorită acestor calități, pantofii care sunt confecționați din acest material, permit picioarelor să transpire și să absoarbă transpirația, creând, astfel, senzația de prospețime și confort sporit.

Durabilitate

Pielea naturală autentică, având textură moale și mai flexibilă decât alte materiale, face ca orice încălțăminte să reziste mai mult. În schimb, pantofii confecționați din materiale sintetice tind să se crape după câteva utilizări, din cauza cutelor care sunt generate de folosirea regulată a pantofului.

Un aspect de reținut este faptul că, datorită posibilității de înlocuire a tălpilor sau a tocurilor, încălțămintea din piele poate fi considerată economică pe termen lung. Astfel, deși costă mai scump inițial decât încălțămintea sintetică, în timp poate fi reparată, multiplicând, astfel, anii de viață.

Confort

Pantofii din piele naturală și autentică au rareori cusături în interior. Acest lucru le face și mai confortabile, eviți rănile, apariția veziculelor sau a situațiilor ne-confortabile ce pot fi generate, adesea, de alte încălțăminte.

Mediu ecologic

Când vine vorba de a arunca încălțămintea, pantofii din piele naturală se descompun și se biodegradează înaintea altor materiale, deoarece sunt un material natural. Alte încălțăminte sintetice pot persista în gropile de gunoi timp de zeci de ani, dăunând mediului.

În sfârșit, atunci când alegem o pereche de pantofi, materialul, tipul de talpă și suportul pentru călcâi sunt criterii esențiale. 

Dacă avem de mers pe o suprafață dură, asta înseamnă că picioarele au nevoie de un amortizor, motiv pentru care se recomandă o talpă flexibilă. De asemenea, susținerea călcâiului este importantă – trebuie să avem grijă să ne menținem piciorul într-o poziție omogenă care să nu-i permită să se răsucească într-o parte, deoarece poate provoca chiar o entorsă a gleznei.

Deși sănătatea picioarelor este cea mai neglijată, este convenabil să îi acordăm atenție sporită și să pevenim decât să tratăm problemele ulterioare. Iar primul pas pentru acest lucru este alegerea încălțămintei potrivite, care variază în funcție de vârsta și nevoile fiecărei persoane.

Asortie vă oferă o gamă variată de pantofi dama și bărbați din piele naturală de cea mai bună calitate, de la producători de renume.

Pentru a scrie un comentariu te rugam sa te autentifici sau sa iti creezi un cont nou