Asortie
× Blog Contact

9 TRUCURI PENTRU A EVITA DURERILE PROVOCATE DE PANTOFII CU TOC

9 TRUCURI PENTRU A EVITA DURERILE PROVOCATE DE PANTOFII CU TOC

Christian Louboutin afirma acum ceva vreme că “pantofii sunt o dureroasă plăcere”. Desi picioarele nu au fost create pentru a merge pe pantofi cu toc şi în marea majoritate a cazurilor în care sunt purtaţi, produc consecinţe nocive (dureri, umflături sau rosături), adevărul este că mii de femei se luptă zilnic cu pantofii cu toc din dorinţa de a fi mai frumoase, mai atractive.

Din fericire există o serie de sfaturi şi trucuri menite să ajute sau să diminueze disconfortul provocat de “urcatul la înălţime”:

1. Stick-uri şi spray-uri antifrecare

Aplicarea stick-urilor sau spray-urilor antifrecare pe zonele cu probleme (cum ar fi călcâiele și podul tălpii) înainte de a vă urca pe tocuri va preveni apariţia rosăturilor. Aceste produse creează un strat protector invizibil pe piele care previne frecarea directă a materialului din interiorul pantofului de piele.

2. La congelator cu ei!

Sfat: umpleţi cu apă două pungi mici de plastic (ca cele pe care le folosiţi pentru depozitarea mâncării în congelator), puneţi-le în interiorul pantofilor, iar pe aceştia apoi în congelator. Volumul pungilor cu apă se va mări odată ce apa îngheaţă şi se solidifică, iar pantofii „se vor lăsa”, aşa cum se zice în popor. Mai mult decât atât, în momentul în care vor fi încălţaţi, aceştia îşi vor adapta forma după cea a purtătorului (iar răcoarea din interior va fi benefică circulaţiei). O altă variantă este folosirea sparay-ului cu acțiune rapidă pentru lărgirea pantofilor, pe care îl găsiți și în magazinele Asortie sau pe site în categoria intretinere incaltaminte

3. Pernuţe şi tampoane textile

Nu mai este necesar să ne chinuim în mod inutil picioarele. La îndemână ne vin pernuţele de silicon şi tampoanele texitile, care odată aplicate în interiorul botului pantofului, diminuează presiunea exercitată de pantof pe podul tălpii ajutându-ne astfel să rezistăm mai mult pe încălţările cu toc înalt. Magazinul online Asortie, vă pune la dispoziție o gamă variată de branțuri și pernuțe care să facă experiența tocurilor înalte, una cât mai confortabilă: branturi

4. Yoga pentru picioarele tale

Yamuna Zake, o profesoară de yoga din SUA, a dezvoltat o serie de exerciţii menite să îmbunătăţească "relația" dintre picioare și tocuri. Cei care practică aceste exerciţii se vor bucura de un echilibru mai bun și vor avea mai puțin de suferit atunci când vor purta tocuri înalte.

5. Mai bine cu platformă

Deşi acest tip de pantofi există de mult timp, abia acum femeile încep să înţeleagă rolul pantofilor cu platformă. Pe lânga plusul de centimetri adăugaţi înălţimii noastre, platforma ne ajută sa rezistăm mai mult timp pe pantofii cu toc înalt, deoarece susţin mai bine podul tălpii, aducându-l la un nivel aproape identic cu cel al călcâiului.

6. Alegerea unor pantofi cu toc mediu

Indiferent de cât de evident pare, dacă alegi să porţi tocuri de mărime medie, în locul celor 13 cm de toc purtaţi de regulă, durerea va scădea în mod proporţional cu acea curbură la care este supus piciorul. Deşi Manolo Blahnik, cel mai bun ambasador din lume al pantofilor cu toc, mărturisea că cel mai mult îi place tocul de 3cm (cel numit Kitten heel), el sfătuieşte femeile să aleagă tocul cu care se simt cel mai bine. Tocurile groase sunt de asemenea mult mai confortabile.

7. Numărul exact

Este esenţial să alegem numărul potrivit pentru noi atunci când cumpărăm încălţăminte damă, indiferent de tip, însă este obligatoriu să avem grijă de acest aspect atunci când ne alegem pantofii cu toc. În cazul în care pantoful este un pic mai mare, piciorul va aluneca înainte, cauzând presiune şi durere degetelor de la picioare. În cazul sandalelor, cel mai bine ar fi ca acestea să aibă un fel de suport, ca de exemplu baretă in jurul gleznei.

8. Rezistenţi la alunecare

Dacă la durerile cauzate de anumite tipuri de pantofi cu toc mai adăugăm şi faptul că talpa alunecă, atunci haosul este asigurat, iar pedeapsa (încercarea de a apăsa pe pantof astfel încât să nu alunecăm) este mult mai mare. Pentru a evita asemenea situaţii putem folosi benzi antiderapante, care se aplică pe talpa pantofului. Totodata se poate apela şi la remdiul bunicii şi să facem nişte tăieturi fine pe talpa pantofului folosind foarfece sau un cuţit.

9. Pantofi de schimb

Niciodată nu strică să avem un plan de rezervă. Nu mai este nevoie să menţionăm faptul că o pereche de balerini de schimb pe care să îi ţinem în maşină sau în geantă, pot reprezenta salvarea noastră de la a ajunge să dansăm desculţe şi cu tălpile negre. Nu ne incomodează cu nimic să avem o perche de încălţări comode la îndemână pentru situaţii de „urgenţă”.

Pentru a scrie un comentariu te rugam sa te autentifici sau sa iti creezi un cont nou