Asortie
× Blog Contact

LITTLE BLACK DRESS – O LEGENDĂ CHIC

LITTLE BLACK DRESS – O LEGENDĂ CHIC

Probabil mai mult decât orice altă piesă din garderoba unei femei, “Micuța rochie neagră” este cea care îți dă lejeritatea să o porți indiferent de ocazie. Mai multe publicații de fashion au declarat că, “dacă ai fi pusă în situația să îți faci curățenie în dulap, micuța rochie neagră ar fi singura la care nu ar trebui să renunți, pentru că ea nu va ieși niciodată din trend”.

Înainte de anii ’20, culoarea neagră era considerată o culoare sobră și care era purtată doar la evenimentele mai puțin fericite. Percepția asupra acestui articol vestimentar s-a schimbat datorită lui Coco Chanel. Deși nu a fost ea cea care a inventat această rochie, a reușit să o pună în altă lumină și să o facă să fie purtată de multe femei de renume. Audrey Hepburn, Elizabeth Taylor și Marilyn Monroe sunt doar câteva dintre marile personalități care au completat imaginea micuței rochii negre. Eleganță și stil prin simplitate sunt caracteristicile care conturează perfect imaginea pe care această rochie o oferă tuturor femeilor care o poartă. 1926 este anul apariției micuței rochii negre în faimoasa publicație de modă Vogue. Chanel a lansat atunci o croială simplă pentru această rochie și a denumit-o “Chanel’s Ford”, tocmai pentru că era un articol adresat femeilor din toate clasele sociale. Vogue a desemnat-o ca fiind „uniforma femeilor indiferent de gusturi”.

Analizând personalitățile istorice care au purtat micuța rochie neagră, observăm că faima acesteia nu se oprește în perioada de apariție a ei și că sunt vedete contemporane care poartă cu stil acest articol vestimentar. Madonna a apelat prima dată la rochia neagră în anul 1985 în cadrul emisiunii Saturday Night Live. Prințesa Diana, un fashion icon datorat stilului ei clasic și eleganței britanice a uimit, de-a lungul aparițiilor ei mondene, prin rochiile negre pe care a ales să le poarte. Sarah Jessica Parker, Angelina Jolie, Naomi Campbell, Kim Kardashian sau Beyonce completează lista numelor emblematice care păstrează imaginea clasică și în trend a micuței rochii negre.

Acum, fie vorba între noi, tuturor ne place acea piesă din garderobă pe care o putem purta în mai multe combinații și pune în evidență stilul care ne definește. De exemplu, micuța rochie neagră poate fi purtată cu pantofi de diferite culori, însă noi nu ne putem hotărî care ne plac mai mult. Voi ce părere aveți?

Pentru a scrie un comentariu te rugam sa te autentifici sau sa iti creezi un cont nou