Asortie
× Blog Contact

Cum se lărgesc pantofii din piele - Metode sigure și eficiente

Cum se lărgesc pantofii din piele - Metode sigure și eficiente

Pantofii din piele sunt o investiție pe termen lung, de aceea este foarte important să alegem produse din materiale de calitate și modele care să fie confortabile, în care să ne simțim bine. Totuși, deseori se întâmplă să cumpărăm în grabă pantofii, nu suntem prea atenți când îi probăm și abia acasă ne dăm seama că sunt puțin cam strâmți. 


Alteori, ne place atât de mult un anumit model încât cumpărăm pantofii, deși ne dăm seama că nu sunt prea confortabili. Ne spunem, pur și simplu, că pielea „se mai lasă”, deși, atunci când începem să purtăm pantofii, ne trezim cu tot felul de surprize neplăcute: ne apar răni, bășici sau bătături. 


Din fericire, există câteva metode eficiente, prin care pielea pantofilor se poate înmuia puțin și astfel ei se vor lărgi și vor fi mult mai comozi. Este foarte important să avem grijă de sănătatea picioarelor noastre, de aceea venim în ajutorul tău cu acest articol, care te va învăța cum să lărgești pantofii din piele, prin metode simple și ieftine, la îndemâna oricui.


Metode recomandate pentru lărgirea pantofilor

1. Folosirea de calapoade ajustabile (șanuri)

2. Utilizarea unor soluții sau spray-uri pentru lărgire

3. Lărgirea pantofilor la cizmar

Metode alternative pentru lărgirea pantofilor

1. Folosește uscătorul de păr

2. Lărgește pantofii cu gheață

3. Ține pantofii la abur

4. Șterge pielea cu alcool sanitar sau cu cremă

Cum alegi o pereche de pantofi confortabili

Probleme care pot să apară din cauza pantofilor prea strâmți


Metode recomandate pentru lărgirea pantofilor

Există mai multe soluții pentru a lărgi pantofii din piele. Prezentăm în continuare care sunt metodele recomandate, profesionale, dar și câteva trucuri simple, care pot fi încercate folosind diferite produse care cu siguranță se regăsesc în orice gospodărie.

1. Folosirea de calapoade ajustabile (șanuri)

Cea mai populară metodă și una dintre cele mai eficiente este lărgirea pantofilor pe calapod. Pentru asta, se folosesc calapoade ajustabile.


Calapoadele (sau șanurile, cum mai sunt denumite aceste accesorii) sunt suporturi din lemn, cu lungime reglabilă, care sunt introduse în interiorul pantofilor din piele. Lăsate așa timp de câteva zile, șanurile vor ajuta la lărgirea pantofilor, deoarece pielea va fi întinsă din interior. 


Efectul obținut este similar cu purtarea îndelungată a pantofilor, dar fără dezavantajele pe care le-ar reprezenta această soluție (un disconfort major sau chiar formarea unor răni sau bătături la nivelul picioarelor).


Șanurile sau calapoadele din lemn pot fi cumpărate din magazinele specializate de încălțăminte sau pot fi comandate online. Ele au mărime universală, deoarece sunt reglabile și ajută inclusiv la extinderea în lungime a pantofilor, nu doar la lărgirea lor.

Sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/femeie-picioare-vara-fata-3684781/

2. Utilizarea unor soluții sau spray-uri pentru lărgire

Tot din magazinele de încălțăminte pot fi cumpărate diferite soluții sau spray-uri concepute special pentru a înmuia pielea pantofilor și pentru a contribui astfel la lărgirea lor. Trebuie doar să aplici soluția pe exteriorul pantofilor și să pui în interior un calapod din lemn. O altă variantă este să aplici spray sau soluție și apoi să porți pantofii, dacă nu te deranjează prea tare.

3. Lărgirea pantofilor la cizmar

Cea mai eficientă soluție este, categoric, lărgirea pantofilor la cizmar, dacă ai norocul să găsesc o cizmărie prin apropiere. În atelierele specializate există aparate și soluții concepute pentru lărgirea și chiar extinderea în lungime a pantofilor. 


Prin urmare, dacă nu obții rezultatele dorite prin metodele pe care le-ai încercat acasă, îți recomandăm să apelezi cu încredere la ajutorul unui cizmar. Cu siguranță vei avea nevoie de el dacă vrei să obții lărgirea unor pantofi de lac, pentru că acest material este mult mai dur ca pielea obișnuită și mai greu de modificat.

Sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/arc-arc-cu-sage-i-din-piele-elegant-137603/

Metode alternative pentru lărgirea pantofilor 

Dacă preferi soluțiile mai simple și care nu presupun cumpărarea unor produse sau accesorii speciale pentru lărgirea pantofilor strâmți, poți încerca următoarele metode:

1. Folosește uscătorul de păr

O variantă simplă și eficientă, dar care necesită puțină răbdare, este aceasta:


  • Pune-ți șosete cât mai groase și încalță pantofii

  • Pornește uscătorul de păr și ține aerul cald deasupra pantofilor, insistând pe zonele care sunt mai strâmte, timp de 2-30 de secunde. Repetă de mai multe ori procedura. Setează uscătorul pe o temperatură medie, nu foarte ridicată și mișcă aparatul constant, ca să nu se ardă pielea pantofilor.

  • La final, aplică pe piele o cremă specială, pentru hidratare.


Această metodă este cea mai indicată pentru lărgirea pantofilor din piele întoarsă, pentru că acest material este mult mai sensibil și nu pot fi folosite diferite substanțe, care l-ar putea deteriora.

2. Lărgește pantofii cu gheață

O altă soluție pe care o poți încerca este următoarea:


  • Umple o pungă din plastic cu apă și leag-o bine, ca să nu se verse apa

  • Pune punga în pantof, în zona care ți se pare cea mai strâmtă

  • Pune pantoful în congelator și lasă-l acolo peste noapte. Apa se va transforma în gheață și astfel punga își va mări dimensiunile și va lărgi pantoful.

3. Ține pantofii la abur

O altă opțiune este aburirea pantofilor. Pune puțină apă la fiert și, atunci când încep să iasă aburi, ține pantofii deasupra oalei timp de câteva minute. După aceea, trebuie doar să porți pantofii câteva minute, până când se răcesc. Dacă nu suporți în picioare pantofii prea calzi, poți să pui în interior un prosop mic făcut sul, care să întindă bine pielea.

4. Șterge pielea cu alcool sanitar sau cu cremă

Ca să înmoi pielea din anumite zone unde pantofii te deranjează (la călcâi sau la degete), poți șterge încălțămintea cu o cârpă înmuiată în alcool sanitar sau poți să aplici cremă hidratantă. Materialul astfel tratat va deveni ceva mai moale și mai flexibil. Desigur, trebuie să faci asta în timp ce porți pantofii, pentru ca pielea să se întindă exact acolo unde ai nevoie.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/4bUF4gWhEXc

Cum alegi o pereche de pantofi confortabili

Multe persoane poartă pantofi care nu li se potrivesc, iar cea mai des întâlnită problemă este mărimea prea mică sau lățimea nepotrivită a încălțămintei. Este foarte important să știi cum să alegi însă pantofi comozi, pentru că este vorba despre sănătatea ta. Un pantof de calitate, confortabil, trebuie să permită circulația normală a sângelui la nivelul degetelor, să lase piciorul să respire și să prevină transpirația excesivă. 


Iată care sunt criteriile de care să ții cont atunci când vrei să cumperi încălțăminte cât mai comodă:


  • Alege pantofi care au vârful suficient de înalt și de lat

  • Probează pantofii și verifică dacă au lungimea potrivită

  • Forma pantofului trebuie să fie confortabilă pentru piciorul tău

  • Tocul nu trebuie să fie prea înalt, pentru a nu pune presiune pe degete.


Dacă ai probat pantofii și ai remarcat unele dintre aceste probleme, ar fi mai bine să cauți o altă pereche. Chiar dacă îți place modelul pe care tocmai l-ai încercat, cel mai indicat este nu cumperi acea pereche, pentru că ai putea avea serioase neplăceri în timp ce-i porți. Cu siguranță vei găsi pantofi mai potriviți și mai confortabili!

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/zYEXRpfJfII

Probleme care pot să apară din cauza pantofilor prea strâmți

Pantofii care sunt prea largi sau prea strâmți pentru picioarele tale îți pot provoca multe neplăceri, dincolo de disconfortul evident. Astfel, dacă porți o încălțăminte prea largă, pielea piciorului se va freca de pantof în anumite zone și astfel pot să apară răni. De asemenea, ar fi bine să nu porți prea mult timp pantofi cu toc foarte înalt, chiar dacă sunt eleganți și arată foarte bine.


Cei mai periculoși sunt pantofii prea strâmți sau ficși, care îți pot provoca și mai multe probleme:


  • Pot deforma degetele

  • Pot provoca răni sau bătături între degete

  • Pot duce la formarea bătăturilor sau a monturilor, deoarece în timp vor deforma oasele piciorului

  • Provoacă dureri și inflamații la nivelul tălpii sau călcâiului

  • În timp, afectează încheieturile și cartilajele piciorului

  • Afectează circulația la nivelul tălpii și degetelor

  • Pot provoca platfus (picior plat)

  • Te pot face să-ți pierzi echilibrul în timp ce mergi.


Prin urmare, trebuie să acorzi mare atenție acestor aspecte atunci când trebuie să cumperi pantofi. Nu te grăbi, nu te lăsa tentată de aspectul lor deosebit sau de prețul avantajos și probează cu atenție încălțămintea. Asigură-te că pielea este de calitate, talpa e flexibilă și bine cusută, iar tocul nu este prea înalt sau prea subțire. Confortul este principalul aspect pe care trebuie să-l ai în vedere atunci când alegi pantofii!


Totuși, dacă ai cumpărat încălțăminte și ai constatat să pantofii sunt prea strâmți, îi poți lărgi puțin, încercând unele dintre metodele prezentate în acest articol. Este important să citești cu atenție recomandările de întreținere pentru pantofii cumpărați, ca să te asiguri că nu folosești vreo soluție nepotrivită, care ar putea deteriora materialul. 


În cazul în care nu ești sigură că metoda aleasă de tine va avea efectul dorit sau te temi că ți-ar putea strica pantofii, cel mai bine este să mergi cu încălțămintea la un cizmar și să-i ceri ajutorul. În acest fel, ai garanția că materialul nu va avea de suferit în urma procedurii de lărgire, iar rezultatul va fi cel pe care ți-l dorești.

Sursa:

https://www.healthline.com/health/shoes-too-tight#stretch-them-out


Pentru a scrie un comentariu te rugam sa te autentifici sau sa iti creezi un cont nou