Asortie
× Blog Contact

Istoria gentilor si utilitatea acestora in viata de zi cu zi

Istoria gentilor si utilitatea acestora in viata de zi cu zi

Geanta este un accesori indispensabil din viata doamnelor si domnisoarelor. In prezent, orice femeie indiferent de varsta are in garderoba sa mai multe exemplare de genti pe care le accesorizeaza la tinutele pe care le creeaza cu atata sarguinta.

Care este istoria gentilor

Primele dovezi ale gentilor s-au gasit in Egiptul antic, practic s-au gasit anumite hieroglife care prezentau figuri masculine cu un fel de geanta care parea a fi legata in jurul taliei. Oamenii de stiinta sunt de parere ca, acele genti erau folosite pentru a transporta seminte in plantatii sau pentru a transporta prada in cazul in care se organizau sesiuni de vanatoare.

In Evul Mediu gentile erau tot mai prezente in viata femeilor, acestea devenisera mai mult decat un accesoriu util. Femeile ascundeau gentile sub hainele lor voluminoase pentru a avea parte de mai mult mister si mai multa modestie. Gentile au devenit astfel un simbol al intimitatii si al valorilor personale deoarece erau realizate din materiale precum: piele si catifea si aveau parte de un decor bogat cu margele sau broderie.

In perioada cuprinsa intre secolele XVII si XVIII, gentile au inceput sa cunoasca o schimbare drastica. Se utilizau mai mult pungile de mana care erau folositoare pentru feemi. Aceste genti erau de cele mai multe ori lucrari de arta, erau bogat decorate si reprezentau statul social al fiecarei femei in parte.

In secolul al XX-lea gentile au devenit simboluri ale modei si ale designerilor. Anumite marci precum Chanel, Louis Vuitton si Hermes au inceput sa lanseze modele care au devenit iconice.  In acest mod, gentile au devenit mai mult decat un accesoriu au devenit o declaratie de moda.

Utilitatea gentilor in viata de zi cu zi

Cel mai important rol pe care gentile il au este ca reusesc sa reintregeasca orice tip de tinuta. Geanta potrivita poate sa iti ofere acea originalitate pe care o doresti.  Poti opta oricand pentru o tinuta simpla dar pe care sa o accesorizezi cu o geanta impresionanta. Este foarte important sa gasesti acel model de geanta care sa te reprezinte in totalitate.

In plus, gentile nu sunt doar simple accesorii pe care le poti lua cu tine, ci din contra. Trebuie sa le adaptezi la orice tinuta pe care o ai si sa iti permita sa depozitezi in interiorul sau anumite obiecte si produse care iti sunt de folos.

Inca din cele mai vechi timpuri, geanta era considerata un obiect de lux. Femeile care isi doreau sa aiba parte de mai multa gratie si mai multa eleganta incorporau in tinutele lor si o geanta care sa le ofere complexitatea de care aveau nevoie. Bineinteles ca cele mai cautate au fost si inca sunt in continuare gentile realizate din piele naturala. Acestea au parte de o calitate impresionanta dar si de o rezistenta pe masura asteptarilor. Mirosul si textura distinctiva a gentilor din piele le fac pe acestea sa fie produsele ideale pentru toate femeile.

Asortie iti ofera cele mai calitative si cele mai creative modele de genti de care te poti bucura in orice moment.

 

Pentru a scrie un comentariu te rugam sa te autentifici sau sa iti creezi un cont nou