Asortie
× Blog Contact

Cum asortezi pantofii cu ținuta: sfaturi pentru femei și bărbați

Cum asortezi pantofii cu ținuta: sfaturi pentru femei și bărbați

Un loc de muncă la care ai o ținută obligatorie te împiedică să îți construiești propriul stil vestimentar, însă adaugă-i un artificiu: o pereche de blugi favorită, o pereche de încălțăminte comodă, un accesoriu: cercei, lănțișor, chiar și un elastic de păr preferat te poate face să te simți mai bine într-o ținută impusă pentru că îi atribui o parte din personalitatea ta.


Cum asortezi pantofii cu ținuta: sfaturi pentru femei și bărbați

Pantofii și stilurile vestimentare

Pantofii de damă

Pantofii bărbătești

Stilul casual

Stilul casual-urban

Cine poate purta stilul urban?

Exemple de stil urban

Stilul casual-minimalist

Exemple de stil minimalist

Stilul smart-business

Stilul business-casual

Exemple de stil business-casual

Stilul business-formal

Exemple de stil business-formal

Stilul elegant

Locurile potrivite unei ținute elegante

Exemple de stil elegant

Stilul sport

 

Pantofii și stilurile vestimentare

Sursă foto: https://www.pexels.com/photo/woman-wearing-white-pants-3049731/ 

Pantofii sunt întotdeauna o piesă importantă a ținutei tale. Indiferent de stilul vestimentar ales, aceștia trebuie să fie pe placul tău și să înflorească întreaga garderobă a ținutei. Sunt câteva capcane în asortarea unei ținute cu pantofii, astfel:

Pantofii de damă

Trucuri pentru asortarea pantofilor de damă cu ținuta:

  • Pantofii și ținuta la aceeași culoare

Încearcă să alegi o culoare simplă, neutră pentru pantofi deoarece o ținuță și o pereche de încălțăminte cu aceeași culoare este monotonă, necreativă. De exemplu: dacă porți o rochie de culoarea verde închis, atunci o nuanță „perfect match” ar fi un articol de încălțăminte în culoarea maro, alături de o geantă cu aceeași nuanță.

  • Imprimeu puternic

Pentru o ținută îndrăzneață reușită trebuie să ai doar un element cu imprimeu bogat care să servească drept piesă centrală.

  • Regula de 3 culori

Încearcă să te limitezi la 3 culori într-o anumită ținută deoarece aceasta începe să își piardă stilul, devenind o înșiruire de haine. Bineînțeles, există și stiluri îndrăznețe care cuprind mai multe culori, însă ele trebuie tratate și combinate cu grijă.

  • Asortează îmbrăcămintea cu sezonul

Asortează-ți ținuta în funcție de anotimp. 

O rochie de primăvară ar arăta excelent alături de o pereche comodă și lejeră de papuci dintr-o piele ecologică de calitate.

  • Mărimea tocului

La încălțămintea sport e simplu, nu trebuie să îți faci griji de mărimea tocului. La restul articolelor de încălțăminte feminină da, tocul este un subiect important. Încearcă să alegi tocul unei perechi de pantofi în funcție de stilul vestimentar.

Dacă este o rochie înflorată, de plimbare sau o pereche de pantaloni office alege tocurile mai mici; dacă este o seară specială, formală, alege tocurile mai mari însă comode stilului tău.

Pantofii bărbătești

Trucuri pentru asortarea pantofilor bărbătești cu ținuta:

  • Alege simplu

Pantofii casual, monochrome: negru, albastru, maro sau alb, salvează majoritatea ținutelor. Aceștia pot fi folosiți pentru mai multe stiluri de vestimentație de la casual, la office și chiar ținute elegante. Bineînțeles, pentru stilul casual poți opta pentru încălțăminte sport.

  • Pantofii și accesoriile

Pantofii și accesoriile trebuie să aibă aceleași culori. Pentru un costum bărbătesc ar fi nepotrivit să porți o pereche de pantofi maro și o curea albastră

  • Culoarea pantofilor și ținuta

Asortează încălțămintea cu un articol din ținuta vestimentară. De exemplu, dacă porți o pereche de pantofi albaștri din piele, atunci ai putea să îi asortezi, de exemplu, cu o pereche de blugi de culoare albastră și un tricou de altă culoare.

  • Încălțămintea sport

Este cel mai comod articol de încălțăminte pe care-l poți purta, însă amintește-ți că există o gamă extinsă de pantofi pe care îi poți combina în garderoba ta. Pentru stilurile elegante, în care trebuie să te îmbraci formal, alege o pereche de pantofii de piele de calitate în defavoarea pantofilor sport.

Există mai multe stiluri vestimentare pe care o persoană le poate purta în funcție de caracterul acesteia, evenimentele la care participă sau trend-ul prezent. Toate acestea sunt în strânsă legătură cu pantofii și accesoriile. Astfel, pantofii și ținutele pot fi clasificate în următorul mod:

 

Stilul casual

 

Sursă foto: 

https://www.freepik.com/free-photo/couple-winter-cloths-studio_1618097.htm   

Stilul casual este considerat unul dintre cele mai comode și cunoscute stiluri vestimentare deoarece, indiferent de cultura unei societăți, acesta va fi ușor vizibil și plăcut purtării.

Stilul casual cuprinde elemente comune atât pentru femei cât și pentru bărbați. Acestea pot fi:

  • Tricourile;

  • Puloverele;

  • Hanoracele;

  • Gecile;

  • Blugii;

  • Încălțămintea.

Sunt două direcții principale ale acestui tip de stil vestimentar. Pe de-o parte este cel urban: chic, pus în evidență, vivid în culori, constant în trend și modă. Pe de altă parte este stilul minimalist: culori monocrome, culori „șterse”, simplu, constant în design.

Stilul casual-urban

Stilul urban diferă de la cultura unei societăți sau a unei generații la alta. Actualul prezintă stilul vestimentar urban ca fiind o combinație a stilului casual alături de elementele: fie ale ținutei smart-business, ale ținutei elegante sau ale hainelor sport.

Stilul urban este uneori regăsit și sub numele de „streetwear”.

Tipul acesta de ținută este unul dintre cele mai complexe deoarece îi oferă unei persoane o garderobă vastă din care poate combina articole care mai de care mai variate astfel încât să devină cea mai potrivită costumație pentru personalitatea sa.

În funcție de combinația aleasă, ea trebuie să se asorteze cu pantofii și cu accesoriile.

Cine poate purta stilul urban?  

Stilul urban atât la femei cât și la bărbați poate fi foarte variat, acesta diferă în funcție de anotimpul prezent, de personalitate sau de vârstă. Există ținute streetwear pentru orice categorie de persoane.

Vestimentația urbană este o ținuță lejeră, comodă ce poate fi folosită pentru activitățile cotidiene ale persoanelor.

Exemple de stil urban

Pentru femei, de exemplu, o ținută ar putea fi reprezentată printr-un tricou cu mesaj, o pereche de blugi, pantofi sport lejeri sau balerini și accesorii asortate.

Pentru bărbați exemplul poate fi similar. Adesea, la tipurile de urban clasic, bărbații preferă un tricou cu model de graffiti, destul de colorat, o pereche de blugi sau pantaloni comozi, cei mai la modă pantofi și drept accesoriu o șapcă.

Adesea, în vestimentația urbană sunt folosiți și ochelarii de soare: nu doar pentru a te proteja de razele solare în timpul zilei, ci și drept accesoriu decorativ.

Pentru a scrie un comentariu te rugam sa te autentifici sau sa iti creezi un cont nou