Asortie
× Blog Contact

Stil vestimentar pentru femeile minione: sfaturi, trucuri, idei

Stil vestimentar pentru femeile minione: sfaturi, trucuri, idei

  1. Ce greșeli trebuie să evite femeile minione în vestimentație

  2. Trucuri pentru un stil vestimentar impecabil pentru minione

    1. Scurtarea hainelor

    2. Accentul pus pe talie

    3. Evitarea contrastelor puternice pe verticală

    4. Decolteul în V

    5. Hainele cu linii verticale

  3. Idei de ținute pentru femeile minione

    1. Ținute casual pentru minione

    2. Rochii pentru minione

    3. Rochii de mireasă pentru minione

    4. Ținute cu pantaloni pentru minione

    5. Ținute cu fuste pentru minione

    6. Costume de baie pentru minione

  4. Încălțămintea potrivită pentru minione

Ca minionă, probabil, ești complimentată, deseori, cu privire la faptul că arăți mult mai tânără decât ești, comparativ cu alte persoane de aceeași vârstă; de asemenea, este posibil să ți se spună frecvent că, grație înălțimii, pari mult mai feminină și mai delicată. Și, totuși, care este cealaltă față a monedei în acest caz? Cu siguranță, faptul că trebuie să fii mult mai selectivă cu hainele pe care le porți. Dacă și tu ai o siluetă  petite , ți-am pregătit un ghid complet cu sfaturi, trucuri și idei de ținute pe care le poți purta în diferite ocazii!

Ce greșeli trebuie să evite femeile minione în vestimentație?

Pentru a aborda ținute care să te avantajeze, atunci când ești minionă, e important să eviți anumite greșeli de stil, inclusiv alegerea unor piese vestimentare total nepotrivite pentru tine, cum ar fi:

  • Bluzele, topurile și rochiile pe gât

    –deși hainele cu guler înalt sunt foarte elegante și la modă, sfatul nostru este să uiți de ele, dacă înălțimea ta nu îți permite să le porți. Având în vedere că acestea îmbracă gâtul, vor face silueta să pară și mai scundă decât este. Decolteul în V este o alegere inspirată,  pe de altă parte. 

  • Mânecile ample

    –oricât de boeme ți s-ar părea topurile cu mâneci ample sau bufante, ar fi indicat să le eviți. Acestea nu fac altceva decât să adăuge lățime siluetei tale petite


  • Fustele până la jumătatea gambei –fustele tea lenght creează iluzia optică a unor picioare mai scurte, motiv pentru care nu se recomandă femeilor mici de statură. Optează, în schimb, pentru fuste conice până la genunchi. 

  • Jachetele până la jumătatea coapsei –la fel ca pantalonii, fustele sau rochiile care se termină la jumătatea coapsei, jachetele care au această lungime nu sunt tocmai cea mai fericită alegere pentru doamnele și domnișoarele scunde. Motivul este cât se poate de evident: ele scurtează picioarele.

  • Vestele supradimensionate –fie că sunt din blană sau cu umplutură de puf, vestele foarte voluminoase nu sunt destinate minionelor. 


  • Poncho-ul –cum croielile oversize nu sunt pentru tine, este recomandat să eviți să porți poncho-uri. Mult mai potrivite sunt hainele cu look minimalist. Am putea spune chiar că dintre toate stilurile vestimentare, cel minimalist este și cel mai potrivit pentru minione. 

  • Hainele cu drapaje ample –din cauza faptului că acestea adaugă volum, e cel mai bine să eviți hainele cu drapaje ample. Este și cazul rochiilor cu mult metraj, în categoria cărora intră inclusiv modelele cu trene ample. 

  • Gențile XXL –oricât de mult le-am aprecia pentru că sunt încăpătoare, gențile XXL au un dezavantaj major: se disting prin designul masiv, reprezentând, astfel, o categorie de accesorii care nu te vor ajuta dacă ești minionă. Descoperă aici mai multe informații utile despre alegerea genților. 

Trucuri pentru un stil vestimentar impecabil pentru minione 

Poți face senzație în orice ocazie, chiar dacă ești nemulțumită de înălțimea ta. Îți dezvăluim, în continuare, o serie de trucuri care-ți garantează o apariție impecabilă, chiar dacă ești minionă:

Scurtarea hainelor 

Hainele în care te pierzi din cauza faptului că sunt prea largi sau prea lungi, cu siguranță, nu sunt o alegere buna pentru tine. Așadar, dacă ai găsit o piesă vestimentară care îți place, dar, care este foarte lungă, ia în calcul și scurtarea acesteia la croitorie. 

Accentul pus pe talie 

Marcarea taliei este unul dintre cele mai populare trucuri la care doamnele și domnișoarele apelează pentru a crea iluzia unei siluete mai zvelte. Poți pune și tu în aplicare acest truc, alegând o rochie lărguță și adăugând o curea în talie, într-o nuanță apropiată de cea a rochiei. Atenție, însă: evită centurile prea late, dacă nu cumva vrei să obții efectul opus! 

Evitarea contrastelor puternice pe verticală 

Ce înseamnă acest lucru? Să eviți să asociezi, de exemplu, blugi deschiși la culoare cu cizme negre sau o fustă scurtă roșie cu cizme albe. Astfel de asocieri stilistice nu doar că sunt extrem de neinspirate, dar, totodată, îți vor tăia, optic, din lungimea picioarelor. Regula de bază pentru ținute reușite în cazul tău este să combini maxim două culori în aceeași ținută. 

Decolteul în V 

Una dintre cele mai simple metode de a arăta impecabil, dacă nu ești foarte înaltă, este să porți topuri și rochii cu decolteu în V. Rezultatul? Îți vor pune în evidență feminitatea și, mai mult decât atât, vor alungi optic gâtul. 

Hainele cu linii verticale

Deși, probabil, știai deja acest lucru, hainele cu linii verticale au un efect miraculos asupra siluetei noastre. Acestea contribuie la realizarea unei iluzii de alungire a corpului, deci, vei câștiga, vizual, câțiva centimetri în înălțime, dacă le porți!

Idei de ținute pentru femeile minione 

Dacă și ție îți este destul de dificil să-ți alegi hainele din cauza micilor complexe legate de înălțime, îți oferim astăzi doza de inspirație de care ai nevoie. Ce spui despre aceste idei de ținute pentru femeile minione?

Ținute casual pentru minione 

În materie de ținute pentru minione, outfiturile casual nu pot fi neglijate. Acestea reprezintă, pentru multe doamne, alegerea vestimentară cea mai frecventă, pentru serviciu, cumpărături sau în oraș. Dacă vrei să creezi ținute casual ideale pentru silueta  petite , păstrează linii cât mai simple. Folosește haine care nu sunt supradimensionate și care îți urmează fidel linia corpului, fără a fi, totuși, excesiv de mulate. De asemenea, atunci când alegi accesoriile, orientează-te către cele mai simple, de dimensiuni reduse. 

Rochii pentru minione 

Gorgeous graceful woman with healthy blond wavy hairs standing over pink wall. | Free Picture on Freepik

Cele mai potrivite rochii pentru minione sunt cele care nu depășesc lungimea gambei. Din punct de vedere al croiului, mizează pe cele în cloș. În cazul în care alegi, totuși, rochii lungi, asigură-te că sunt până în pământ, pentru a crea senzația de continuitate.  Fie că vorbim despre rochii de seară sau de zi, ideale sunt cele în culori uni, nu foarte încărcate. De evitat sunt modelele de rochii cu imprimeuri florale sau geometrice, care nu fac altceva decât să taie din înălțime. În schimb, cele cu dungi sunt o alegere inspirată. 

Rochii de mireasă pentru minione 

Woman Standing Beside Body Of Water · Free Stock Photo (pexels.com)

Într-una dintre cele mai importante ocazii din viața ta trebuie să arăți spectaculos și să te simți foarte bine în pielea ta. De aceea, în alegerea rochiei de mireasă, ține cont de statura ta. Dacă te întrebi, deci, ce rochii le avantajează pe minione, iată câteva recomandări!

  • alege o rochie stil empire, ideală pentru minionele slabe. 

  • o rochie de mireasă A line este, de asemenea, o variantă inspirată pentru tine deoarece, creează impresia de alungire, punând în evidență, totodată, umerii și bustul. 

  • rochiile de mireasă cu decolteu în V sunt cele care te vor avantaja cel mai bine, deoarece, vor face să pară că ai un gât mai lung. 

Ce trebuie să eviți când alegi o rochie mireasă pentru minione:

  • rochiile scurte;

  • rochiile cu bretelele groase;

  • voalurile extrem de lungi;

  • modelele de rochii cu mâneci bufante;

  • rochiile cu trenă amplă;

  • rochiile din materiale foarte grele;

  • rochiile cu ornamente elaborate;

  • modelele de rochii cu fuste exagerat de ample. 

Ținute cu pantaloni pentru minione

Free Photo | Picture of lady in orange trousers with high waist and white top with floral print (freepik.com)

Atunci când alegi pantaloni pentru minione, stai departe de modelele cu talie joasă. În schimb, optează pentru ținute cu pantaloni cu talie înaltă, de preferat, modele strâmte pe coapse și evazate în zona inferioară. Blugii crop, pe de altă parte, nu sunt pentru tine. În ceea ce privește variantele de asortare a ținutelor cu pantaloni pentru minione, recomandăm asocierea acestor piese vestimentare cu topuri scurte. Rezultatul? Un efect de alungire a picioarelor.

Pentru a scrie un comentariu te rugam sa te autentifici sau sa iti creezi un cont nou